I 2016 ble det lagt nytt kunstgress
En kald vinterdag
Kurland FK - VinterCup
Premieutedling til YRUIL
thumb_espen_sira.jpgSe opp Lars Erik! Lillebror Espen med knallkamp, og drømmemål på Parken i kveld, da Kurland slo Kløfta 5 - 2 i første kamp i avdelingsmesterskapet. Så mange bra guttespillere som Kurland har nå, skal mange etablerte spillere på B-laget slite for å holde ungdommen unna startopstilingen til våren....

Meget god kamp av G 16 på Parken i kveld, mot ett veldig bra Kløfta-lag. Men guttene fra Kurland var strået hvassere, og er fortsatt ubeseiret i år, på eget gress. Sluttresultat 5 - 2 til Kurland, etter en kamp som hodt meget høyt nivå, for å være G 16.

Kampfakta : 15 min: 1 - 0 ved Chris, 27 min: 2 - 0 ved Chris, 29 min: 2 - 1, 34 min: 2 - 2, 40 min: 3 - 2 ved Espen på straffe - PAUSE - 57 min: 4 - 2 ved Ivan, 70 min: 5 - 2 ved Espen

Det må to gode lag til, for å få til en god fotballkamp. Kløfta var også solide, og gav oss som ventet god motstand. Kampen startet med spillemessig overtak til Kurland, og det var ikke ufortjent at vi tok ledelsen etter to fine mål av Chris. Før Chris sitt første, hadde også Lars en "dupper" i stolpen. Etter vårt andre mål reduserte Kløfta nesten umidelbart, før de utlignet til 2 - 2, ikke ufortjent. I omgangens siste spilleminutt finta Espen seg elegant gjennom, ble lagt i bakken, og satte selv ballen sikkert i mål fra 11 metersmerket. Dermed kunne vi gå til pause med ledelse.

I andre omgang startet Kløfta klart best, men uten å skape de helt store sjangsene, mot ett solid og hardt arbeidende kurlandsforsvar. Etter hvert kom vi mere med, og da Ivan putta halveis i omgangen, kjørte Kløfta frem flere spillere for å jakte redusering. Dette skapte bedre arbeidsforhold for rekka til Kurland med Chris i spissen. Men det måtte en dødball til, før kampen var punktert. Espen løper seg glimrende fri på en presis corner fra høyre, og "stanget" ballen i krysset med "fynd og klem". Vakkert Espen, akkurat det målet har vi venta på en stund, selv om du har netta javnt og trutt i hele år.

Den store styrken til guttelaget i år, er at vi har en jevn stall, mange spillere holder ett veldig bra nivå. Undertegnede ble litt urolig da vår eminente stopper Niclas måtte ut med skade halveis i første omgang, men vi trakk bare Stian ned som stopper, og kjørte inn Sindre sentralt på midtbanen. Den oppgaven løste du glimrende Sindre! Veldig betryggende at vi har så mange gode spillere at vi ikke blir merkbart svekket, selv om noen må ut med skade.

Følgende spillere stilte for Kurland: Eirik Kjelbrott (keeper), Mathias Stæhler, Niclas Steen, Lars Solbakken, Kevin Minge, Stian Helgerus, Espen Sira, Ivan Dyrset, Robin Olsen, Chris W Hansen, Aksel Johnsrud, Sindre Halse, Adrian Sjulstok, Jørgen Haugen, Håkon Andersson og Eirik Jordhøy.

Vinner vi på lørdag, er vi beviselig det beste 2.div laget i kretsen denne sesongen.

G 2003 - Hurdal (9'er)
søndag 12 august, 18:00 - 19:30
G 2006 - Skedsmo 6 (7C)
mandag 13 august, 18:30 - 19:40