Kurland FK- VinterCup
En kald vinterdag
Fotballkamp barn
Takker for kampen

KS Eidskog borte 2018Det sies at man ikke skal kimse av kvinnelig intuisjon, og det var kanskje akkurat den som traff meg i bilen mandag ettermiddag på vei mot svenskegrensa. X-antall ambulanser og brannbiler passerte og veien åpnet seg som da Moses delte Rødehavet. Flaskehalsen inn mot Fetsund gjorde det hele ennå mer håpløst og kampen mot klokka var ett faktum. Det skulle være oppmøte på Magnor klokka 18 og frøken Ur hadde allerede passert 16.30

.
For hardtarbeidende kvinner, både med og uten små unger hengende i leggen, så var ikke dette ett optimalt tidspunkt på en helt vanlig mandag. Og enda tidspunktet var flyttet frem med en ussel halvtime.
Imens man fikk mer enn nok tid til å reflektere over livet, været, Facebook og Snapchat i 10 km nedover mot Glomma, så tikket det inn meldinger på telefonen. Intuisjonen om at denne kvelden skulle bli noget spesiell var nå ett faktum. To forfall med akutt sykdom og vi var nede i 10 spillere til kamp.

Køen løsnet sakte men sikkert opp og snek seg forbi ett trist syn av ett nærmest nedbrent hus ved Fetsund. Men her var det ingen tid og miste, og imens all utrykning hadde mer enn nok å gjøre andre steder, ble det bånn gass igjennom skauen med ankomst Magnor kunstgress klokken 18.10.

Der ble jeg møtt av hyggelige mennesker fra Eidskog og en dommer som var i overkant klar for kampen. Han stod klar med dommerkortet i hånda og spurte pent om det var noe jeg ville rette på i navnelista. Ydmyk som jeg er ba jeg han heller krysse oss inn etterhvert som noen dukka opp .....
Eidskog tok det hele med ett smil og syntes det var flott at vi stilte til kamp, uansett.

Klokken 18.40 var vi oppe i 9 spillere og trasket ut for å bevege kroppene. Noen iført støttestrømper for anledningen (se bilde).

KS Eidskog borte 2018

Imens sistemann på laget jaget kilometer ba vi dommeren pent om å drøye kampstart med to minutter og vi fikk startet kampen med 10 damer.

Som vi antok så havner vi bakpå fra første stund. Vi blir presset bakover og mulighetene fremover er ørsmå. Presset vedvarer vel egentlig ut kampen, men jeg syns vi er veldig gode på å få senket tempoet i spillet til Eidskog. I tillegg er keeperen våres på i kveld igjen, og har noen beinparader og spark som kunne fått hvem som helst til å revne. Hun redder oss fra ennå styggere siffer og kampen ebber ut i 6-0 tap.
Men jeg ønsker å berømme dere som kommer, dere som smiler selvom dere vet veldig godt at dette blir 90 minutter med hard jobbing. Vi har glimt i øyet og humøret med oss. Da Eidskog gjør sitt siste bytte for kvelden og vi rekker hånda i været og spør dem om det ikke snart er vår tur - da vet du at du spiller for Kurland ;)