Varpe KS 19 2I dag skulle vi ut å kjøre til bortekamp, kanskje ikke så forferdelig langt, men allikevel til en nokså øde plass. Da Hadelandsvegen var fulgt et godt stykke, skulle man ta av inn i skauen. Flere av oss måtte sjekke GPSen på vei innover om det faktisk fantes noe liv der inne, men plutselig ut av intet dukket det opp et klubbhus og et flott anlegg. Tre fotballbaner baner møtte oss, og når de som stod i Hakadal og trodde de var fremme endelig ankom, så var det god stemning i garderoben.

Med fravær på to av tre trenere, måtte vi klare oss litt på egenhånd. Men dette løste vi på en flott måte.

Kampen blåses i gang av dommeren, som så mange andre dommere, ankommer akkurat til avspark. Det skulle vise seg å bli en fysisk sterk kamp, men på en mer fair måte enn vi opplevde i forrige match.

11 minutter ut i kampen kommer vi alene med keeper. En eller annen fra Varpe får en hånd på ballen, og det blir blåst straffe til oss.

Varpe KS 19 3Myrseth som på denne dagen fylte år, fikk æren av og sette ballen kontant i mål. Grattis med dagen!
Ikke mange minutter etter kommer Varpe på visitt og får et frispark i farlig posisjon. Den ene kvinnen i mur beskytter hodet med armen og et nytt frispark ennå nærmere vårt mål blir blåst. Den ene kvinnen som fortsatt velger å stå i vår mur, velger igjen å beskytte seg med armen, og det blåses straffe til Varpe. Dessverre for oss var de like gode på å skyte straffe som Myrseth, og det står 1-1.

Det blir pause på stillingen 2-2 syns jeg å huske og vi er alle enige om at vi ikke er helt skrudd på. Det går litt sakte, men vi trøster oss med at det gjør det heldigvis med Varpe også. Men da vet vi at om vi girer opp litt, så kan seieren faktisk bli med hjem til Lørenskog.

I andre omgang går vi utpå med et helt annet maskineri. Det er mer kraft i taklingene, vi får til mer spill og vi kjemper som noen helter. I noen minutter skal det bli mål i begge ender og når Varpe igjen kommer opp på 3-3, så hender det at lufta kan gå litt ut av ballongen. Men i dag nekter vi å gi opp.
Jeg har hørt at det finnes en lærebok i fotball. Etter 27 år med fotball har jeg ennå ikke fått lest den, men jeg er grådig sikker på at det målet vi presterer som gir oss 4-3 ledelse, er tatt rett ut av akkurat denne boka. Det sier rett og slett bare klikk, klakk i ballen og vipps så sitter den klistret i lengste hjørnet for keeper. Undertegnede står bare med åpen munn og får frysninger og kunne ikke vært mer overrasket over eget lags prestasjoner. Hva det faktisk bor i dette laget, når man bare får det frem.

Varpe er på noen farlige visitter, men de klarer aldri å sette ballen i mål. Vi støter godt i forsvar, keeper er flott med ute i feltet. Vi kjører kontra og setter vel egentlig den berømte spikeren i kista. Da vi spør dommeren om tiden sier han at det er 4 minutter igjen. Vi står disse minuttene ut og vinner en virkelig lagseier denne kvelden. Det ender 5-3 i vårt favør.

Iblant når man har nådd en viss alder, man har nok å stri med på hjemmebane, man har jobb og en kropp som eldes. Så kan man jo spørre seg selv hva det er som faktisk driver en til å fortsette å holde på med denne fotballen. Men da kan jeg forklare dere lesere at det er nettopp sånne her øyeblikk som gjør det hele så utrolig verdt det.
Fotball er magisk!

Målscorere: