Fet KS 19(Fet - KS 2-4) Idrett er bra for helsa» sier dem som har greie på det.. Når denne sesongen nå lakker og lir mot sommerpausen så vet jeg ikke helt om vi kan si oss så veldig enig. Dette bildet taler vel for seg. Men når man får med seg 3 poeng fra Fedrelandet, så har i det minste den mentale helsa fått seg litt balsam.

For den som stusset litt over det overnevnte Fedrelandet, så kan vi legge til at vi har vært i Fetsund. Du vet- kø, lenser og mygg.

Fet lå tre poeng foran oss på tabellen før oppgjøret i kveld. Raskt resonnert så har man vel egentlig ikke så veldig lyst til å trekke frem den første omgangen vi har i dag. Fet stiller med 7 spillere og vi får kanskje en holdning som tenker at det kan bli en «walk in the park», men det er sjelden det blir slik.

Fet kjører på med lange baller i bakrom (som faktisk alle andre 7’er baner i serien viser seg å ha unntatt Kurlandsparken). De ligger i en formasjon som gjør det vanskelig for oss å sette press, og de får lov til å slå langt. Vi løper rundt som hodeløse høns og etter 10 minutter ligger vi allerede under 1-0.
Åtte minutter senere får vi litt troen på at dette kan fungere allikevel da vi utlikner til 1-1. Men tru skal du gjøre i kjerka og fem minutter etterpå får Fet sette ballen i mål igjen. Det blir pause på stillingen 2-1 til Fet.

Vi har en første omgang hvor det ser ut som at flere av oss både har sett tusser, troll og spøkelser. Geipen begynner å nærme seg knea. Vi må virkelig opp å nikke og få holdningene våre på plass, for som vi vet så kan det raskt bli kollektivt dette, når man driver med lagidrett. Dårlig humør og dassing på banen sprer seg like raskt som det svartedauen gjorde i Europa på 1300-tallet. Her settes det inn tiltak og fotballgleden må frem igjen. Det klarer vi så til gangs. I andre omgang er det et helt annet Kurland lag som kommer ut på banen. Vi setter et lavere press og får minsket det enorme bakrommet til Fet. De blir frustrerte.

Det skulle ikke gå mer enn to minutter før vi nok en gang utligner. Nå begynner det å ligne noe. Fet blir bare ennå mer frustrerte og må ty til ufine midler. Vi får frispark i farlig posisjon, like utenfor 7-meteren.
Du vet som barn så står man i timesvis for å trene på frispark som skal limes opp i vinkelen. Og du vet, når man faktisk får æren av å sette denne drømmen til live, da spiller det ingen rolle om du er på Camp Nou eller Fedrelandet. Sånt blir det Ronaldo feiring av.

Humøret er så absolutt tilbake i gruppa. Vi får ridd litt på ledelsen og kommer ofte på farlige visitter hos Fet. Og når Fet kommer på besøk så er det ingen som åpner når de banker på. Keeperen har tetta buret og forsvaret sender ut noen deilige sklitaklinger så det lukter svidd gummi i kunstgresset.
Etter 55 minutter får vi lov til å sette den berømte spikeren i kista.
Den unge dommeren for kvelden kan melde om 3 minutter igjen av kampen, og alle drar frem de berømte 30% man visstnok skal ha igjen når man tror at kroppen er helt tom for krefter.
Vi står kampen ut og vinner 4-2.

Vi tar med oss den vidunderlige 2 omgangen i dag, suger litt på den deilige karamellen det er å vinne fotballkamper og omstiller oss til vårsesongens siste kamp på mandag.

Målscorere:
Aamold 4