G13 GrueturneringenKoalisjonen Løvenstad/Kurland gutter 13 under klubbnavnet Kurland FK deltok på Grueturneringen 2019 forrige helg. Det endte like godt med seier. Styret er stolte av gutta og vi gleder oss til fortsettelsen.

Laget har holdt sammen siden slutten av 2018 og har med to lag i seriespill.Frem til nå har vi lært hverandre å kjenne i trening, kamp og hadde i sommer vår første sosiale overnattingscup under Dana Cup i Hjørring. Gleden var derfor stor over å tilbringe en ny helg på luftmadress i gymsalen på nedlagte Grinder skole sammen med flere Kurlandlag.

Gruppespillet lørdag ble en ren transportetappe med seire mot Siggerud, Frogner og Nordre Trysil. Målforskjellen 13-2 og suveren puljevinner. Fine gressmatter, men små baner ga oss god trening i pasningsspill og bruk av bredden.

Foruten kampene leverte turneringen nok en gang nydelig kjøttkaker med saus og poteter. Med slik kost i oppveksten er det neppe tilfeldig at bygdas store sønn, Ståle Solbakken, lykkes så godt som fotballspiller, trener og manager. Etter en lang dag med sol og 25 varmegrader droppet gutta diskotek og roet ned med smarttelefoner, «boksen går», høy musikk og diverse ballspill før lyset slukket og solen gikk ned.

Tidlig start søndag mot Rendalen i åttendelsfinalen. Våre morgenfugler fikk igang kroppen med en komfortabel 5-1 seier. I kvartfinalen ventet Aurskog/Finstadbru som fikk unngjelde med 2-0. Det hjalp lite at de grønnkledde hadde solid støtte av eget PA-anlegg og mikrofon som blåste ørene våre fulle av sang og maning ved dødballer og mens ballen var i spill. Våre supportere hadde nå økt i antall og ga lyd fra seg på ekte supportervis og ved bru av egen stemme og klapping med hendene. Vi liker det slik på G13.

Semifinalen gikk mot hjemmelaget Grue IL, på hovedbanen og ordentlig størrelse. Bra trøkk fra Kurland- og Løvenstadfolk som viste samhold på tvers av klubb- og kommunegrenser. Det blir en annen type fotball på kunstgress og vi kom under 0-1 tidlig etter glitrende spill av Grue. Gutta lot seg ikke affisere av det og utliknet før pause. I andre omgang scorer vi mål nummer to og produserer mange fine sjanser.

Grue er ikke ufarlige, men vi vinner til slutt fortjent og jubler vilt. Deretter ventet en kort pause og oppladning til finalen som startet 1,5 time etter semifinalen. Med temperaturer over 25 grader var vi spent på om kreftene ville holde en kamp til. Det skal nevnes at vi i denne turneringen stilte med alle 18 påmeldte og hadde fokus på det sosiale og at alle skulle få spille alle kamper. Med 7 kamper a 40 minutter i stekende sol er det fint med en stor kamptropp.

Finalen gikk på bortgjemte bane 3, en kilometer nord for Kirkenær sentrum. Litt underlig og det føltes litt som om semifinalen gikk på Wembley og finalen på Åkrene stadion. Våre gutter tenkte på kampen og de svenske motstanderne Hertzøga fra Karlstad. Hertzøga hadde vunnet greit mot sine motstandere uten å slippe inn mål i sluttspill.

I finalen kom vi bakpå med 0-1, men utlikner raskt og legger på 2 til før pause. I andreomgang øker vi til 4-1 og kontrollerer kampen til dommeren blåser av. Vår første cupseier, pokal og jubel fra spillere, trenere, ledere, familie og ikke minst de som fulgte liveoppdateringene på Spond. Det er gøy å vinne cuper og kamper, det er viktigere at vi har en gjeng flotte gutter fra Kurland og Løvenstad som er ivrige på trening, oppfører seg bra mot hverandre og som jobber for å utvikle seg videre.

G13 Grueturneringen

En flott helg på en veldrevet turnering. Vi Gruer oss ikke til fortsettelsen. Sportslig hilsen støtteapparatet på Kurland/Løvenstad G13.

Styremøte
tirsdag 17 september, 19:00 - 21:00
Trenerforum
tirsdag 24 september, 19:00 - 20:30