Hauerseter KS 19 1Høsten tok sats, klinte til og traff oss igjen da det var duket for nok en kamp på Kurlandsparken. Dagens besøk var Hauerseter, som noen i garderoben antok at var fra et sted imellom Jessheim og Ås. Her ble alternativene litt vel mange, men Hauerseter hadde tatt den lange veien fra Nordkisa.

Det var riktignok ikke så mange av oss i garderoben, men jeg tror vi kan si på vegne av alle 8 at det fristet lite å gå i fra varmen og ut i det blytunge regnet. Noen foreslo å varme opp musklene i badstua, men smått om sen fikk vi oss ut på matta.

Hauerseter var plassert rett over oss på tabellen og med seier kunne vi passere. Vi skulle kjempe for 3 poeng.

Kampen blåses i gang, og faktisk så ble det et fyrverkeri av en fotballkamp. Som dem sier, for den nøytrale tilskuer hadde dette vært en herlig kamp å følge. Bare synd det ikke fantes andre tilskuere enn en jukeboks på fire jul som fortsatt tenkte det var folk som ville kjøpe is av han i regnværet.

Det gikk fort fra aller første spark på ballen. Vi avanserte fremover, og Hauerseter fikk kontre litt iblant. Slik var kampen så og si i 20 minutter. Men vi setter ikke sjansene våre. I denne kampen snakker vi VM i cornere, og vi får slå ennå en av de. Ballen ender etterhvert i treverket, ballen havner på kontra for Hauerseter. Hauerseter har overraskende raske damer og vi blir tatt litt på senga. Vi løper iherdig hjemover, men ligger hele veien en meter bak, gjestene får imot spillets gang sette kampens første mål. 1-0 etter 23 min.

Et kjent fenomen er jo at når man scorer mål, så får man påfyll av energi. Denne energien utnytter Hauerseter til det fulle og får sette 2-0 rett før vi går til pause.

Hauerseter KS 19 2

Draktene satt igjen som pølseskinn, og sympatien for bergenserne økte i takt med farten inn i utstyrsboden. Praten ble kort for her var det bare å gønne på inn i andre omgang. Ingenting å dvele ved. Få det overstått.

Andre omgang er i gang, og undertegnede får etter få minutter beskjed om at her må det cola til for å få opp sukkernivået. Da bar det rett i kiosken, og imens jeg slo av noen hyggelige ord med selgerne så gikk jeg glipp av to nye baklengsmål.. Hauerseter hadde doblet ledelsen. 4-0.

Dette var kampen da det bare ikke ville seg. Det sang og suste i treverk, og ballen ville bare ikke inn i mål. Om vi ikke vinner kampen, så vinner vi sjansestatistikken.

I det 47’ende minutt skal vi endelig få et trøstemål. Litt klabb og babb, før vi setter ballen bak keeper. Det hele ebber ut i 4-1 tap.

Men innsatsen er upåklagelig. Med flere kilo vann i både shorts og trøye jobber vi knallhardt hele veien. Vi har få eller mer nøyaktig, en innbytter, men lagmoralen er upåklagelig. Men det er klart det merkes, og som bare yngstemann på laget får sagt det ; Jeg har ikke dårlig kondis, den er bare litt sjenert ...

Målscorere:

Tove 1