Kurlandsparken
En vinterdag
Kurlandsparken
Nå!
Kurlandsparken
En sommerdag

thumb DUK 2 25 11 209I dag har mannskap fra kommunen lagt ut veiduk på store arealer rundt kunstgressbanen på Kurland. Hensikten er å redusere uønsket "svinn" av gummigranulat til naturen. 

 

 

 

 

Planen er at snø som inneholder granulat, og som blir brøytet av banen gjennom vinteren, skal legges på duk så fremt det er mulig. Når våren kommer og snøen smelter, renner vann fra snøen som smelter gjennom duken, mens gummigranulat blir liggende igjen på toppen. Så håper vi å kunne tilbakeføre mye av gummigranulaten til kunstgresset. 

I hvor stor grad dette tiltaket blir en suksess, er avhengig av flere ting. En viktig del, er at duken som er lagt ut, får ligge i fred uten å bli ødelagt. Duken tåler at en går på den, men det er viktig at den ikke blir utsatt for røff behandling. Kort sagt er det viktig at den får ligge i fred. Trenere og lagledere oppfordres til å forklare for sine spillere, hva som er hensikten med duken, og oppfordre alle til å behandle den med forsiktighet. 

En annen "kritisk suksessfaktor", er at banegruppa klarer å brøyte og/eller frese så mye av snøen som mulig ut på de arealene som er dekket av duk. Dette kan bli en utfordring, da det ikke er lagt ut duk over alt. Vi skal selvsagt gjøre det vi kan, for å få til dette. Men det er neppe mulig å få all snø som brøytes av banen i løpet av vinteren inn på arealene som er dekket med duk. 

Vi synes det er flott at kommunen tar dette initiativet. På kort sikt er dette det mest effektive tiltaket en kan gjøre, for å begrense problemet med granulat på avveie. 

Men vi vil nok en gang påpeke at det må langt mere omfattende og permanente tiltak på plass, for å løse problemet. Da snakker vi om tiltak som:

  • Minst 5 meter sikkerhetssone med fast dekke eller kunstgress rundt hele spilleflaten
  • Støttemur med høyde på mellom 0,5 og 2 meter rundt hele anlegget.
  • Permanent snødeponi med kunstgress på størrels med en 7'er bane (som også kan brukes som ekstra spilleflate om sommeren)
  • "Sluser" med granulatfanger(rister), som alle brukere av anlegget må igjennom på vei inn/ut
  • Flere kummer for drenering rundt banen, som alle må ligge i sikkerhetssonen med fast dekke. En må ha fall inn mot kummene, og montere granualtfanger/filter i disse.

DUK 1 25 11 209

 

 

Del dette innlegget:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInShare with friends

Kommende aktiviteter

Dåp Ola og Linn Randem
lørdag 18 april, 12:00 - 22:00
Dåp Ola og Linn Randem
lørdag 18 april, 12:00 - 22:00
Kari mette stoll
lørdag 25 april
Kari mette stoll
lørdag 25 april

Kommende kamper

Skårer BK (Treningskamp) - avlyst
søndag 5 april, 12:00 - 14:00

webcam

Vær

VinterCup

fjellhamarhallen

Facebook

Besøkende nå

Vi har 677 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Utleie Klubbhuset

klubbhus20070721

Utleie Kurlandsparken

Parken

Kontakt

Leder: Kari Mette Stoll

Besøksadresse:
Sandbekkveien 84, 1479 Kurland

Postadresse:
Postboks 26, 2018 Løvenstad

Org.nr.:      982 526 272

Konto nr.:  9001 22 77384

E-post:  klubbhuset@kurlandfk.no

Personvernerklæring