KurlandFK logo 2017Kurland FK avholder digitalt årsmøte i Teams torsdag 14. mai kl. 18.30. Vi må være 14 stykker for at møtet skal være beslutningsdyktig. De som ønsker å være med på møtet sender epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

pdfÅrsmøtedokumentene kan du lese ved å klikke på denne linken.

Alle organisasjonsledd kan, som følge av den ekstraordinære koronasituasjonen, beslutte å ikke avholde årsmøter med fysisk oppmøte, men i stedet gjennomføre disse digitalt. Dette kan gjennomføres på ulik måte. NIF anbefaler digitale årsmøter/ting ved bruk av Teams, og at organisasjonsleddene benytter den veiledningen som er utarbeidet for digitale årsmøter i idrettslag.

Hvordan innkalles det til et digitalt årsmøte?
Årsmøtet innkalles av idrettslagets styre innen den fristen som fremgår av idrettslagets egen lov og som minst må være én måned før årsmøtet skal avholdes. Innkallingen skal skje enten direkte til medlemmene pr post eller e-post, eller på annen forsvarlig måte, f.eks. kunngjøring i pressen eller på idrettslagets hjemmeside.

Innkallingen skal inneholde alt som en ordinær innkalling skal inneholde, men må suppleres med opplysninger om at årsmøtet skal gjennomføres digitalt, hvordan medlemmene kan delta, og eventuelt andre forhold som vil få betydning for avholdelsen av det digitale årsmøtet/tinget.

I tillegg til det vanlige innholdet i innkallingen må derfor innkallingen inneholde informasjon om følgende:

Påmelding til årsmøtet
Det bør være en påmelding til årsmøtet. Et årsmøte skal være åpent for alle medlemmene, og det må derfor være mulig å melde seg på helt frem til årsmøtets oppstart. Formålet med en påmelding er at styret får en oversikt over forventet antall deltakere. Det kan også være at styret/dirigenten underveis i årsmøtet må kommunisere med deltakerne.

Alle som ønsker å delta på årsmøtet bør derfor melde seg på og registrerer sin e-postadresse innen en bestemt frist. Det må fremgå tydelig av innkallingen hvilke krav som stilles til påmelding, og informeres om en påmeldingsfrist.

Forslag, spørsmål, benkeforslag mv.  bør sendes inn på forhånd
Av hensyn til gjennomføringen bør styret i innkallingen henstille til at de medlemmer som har spørsmål, kommentarer, endringsforslag, eller forslag til saker ut over de som fremgår av saksdokumentene om å oversende disse til styret på e-post før årsmøtet. Man kan ikke avskjære spørsmål eller alternative forslag under årsmøtet, men kjennskap til dette på forhånd vil lette gjennomføringen for dirigenten, og vil bidra til en bedre behandling av sakene på årsmøtet.

Det samme gjelder dersom det fremmes andre kandidater til tillitsverv enn de som fremgår av valgkomiteens innstilling (benkeforslag). I så fall  skal det gjennomføres skriftlig avstemming. NIF har utarbeidet en bruksanvisning for hvordan en skriftlig avstemming kan gjennomføres. Se her.

Les mer om hvordan NIF foreslår at vi kan gjennomføre årsmøtet på denne linken https://www.idrettsforbundet.no/tema/koronavirus/digitale-arsmoter/

Formiddagstreff v/Dagny
torsdag 28 mai, 10:30 - 14:00