I morgen, tirsdag 01.03.2022, starter arbeidet med å bytte ut flomlyset på Kurlandsparken. En starter med å bytte ut bakkeskapet der dagens nøkkelbryter står. Deretter står strømforsyning til mastene, og selve lyskasterne i toppen av mastene for tur.

For å få byttet bakkeskapet, må strømmen tas. Vi blir strømløse fra tirsdag morgen, og til onsdag ettermiddag. Det betyr flomlyset vil være ute av drift i morgen. Klubbens lag får selv vurdere om de vil trene, men når dagslyset forsvinner blir det altså mørkt.

Planen er å få en provisorisk løsning med de gamle lyskasterne i gang fra og med onsdag ettermiddag. Vi satser altså på at vi har lys på banen igjen fra og med onsdag ettermiddag.

Flomlyset må byttes, fordi anlegget er så gammelt, at det ikke lenger er mulig å få tak i reservedeler. De nye lyskasterne som kommer opp, er selvsagt LED-lys. Disse bruker mindre strøm, og bør også gi bedre lys på banen. I følge kravspekk skal det leveres 200 LUX på hele spilleflaten. Dette er i henhold til NFF’s krav til belysning på baner i breddefotballen.

Vi kommer også til å automatisere styringen av flomlyset. Den gamle nøkkelbryteren vil bli borte, og vi kommer til å styre lyset slik at det er på, når det er organisert aktivitet i regi av Kurland FK på banen. Flere detaljer om dette kommer senere.